Министарство одбране поручило нове Нoрe, Лaзаре и Милоше 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Министарство одбране поручило нове Нoрe, Лaзаре и Милоше
Trenutno na sajtu: 296       |       Podeli:
13.07.2020 | 0 коментар(а)



Министар одбране Александар Вулин обишао је данас погоне фабрике „Борбени сложени системи“ у Великој Плани, а повод је недавно

потписан оквирни споразум за опремање Војске Србије са оклопним борбеним возилима 8х8 “ЛАЗАР-3“ и самоходним топ-хаубицама 155 мм НОРА Б52 М15.


 Фото: Министарство одбране РС

Током данашњег обиласка, министар Вулин је, осим упознавања са степеном реализације уговара за опремање Војске Србије овим сложеним борбеним системима, упознат и са напретком на обуци радника из новоотворене фабрике за машинску обраду метала у склопу "Борбени сложени системи Д.О.О" код Куршумлије, на овладавању технологијама заваривања, који ће своја знања употребити на изради оклопних борбених возила 8х8 “ЛАЗАР-3“ и 4х4 „МИЛОШ“.

Фото: Министарство одбране РС

Како је истакао министар Вулин, Министарство одбране и Војска Србије ће увек и на првом месту куповати оно што произведе наша одбрамбена индустрија. Улагање у домаће знање, у домаћу привреду се увек враћа, а када освојите технологију то нико не може да вам узме, онда сте стварно слободни и самостални и не зависите ни од кога. Војска Србије је обезбедила одговарајућу количину НОРА, а да обрадујем све наше грађане - Министарство одбране је у складу са наређењима врховног команданта Александра Вучића обезбедило довољно новца за другу траншу НОРА Б52 155 милиметара.

Наша војска ће са набавком нових НОРА, “МИЛОША” када уђе у наоружање Војске Србије, са даљом набавком “ЛАЗАРА 3” бити далеко јача него што је до сада - рекао је министар одбране и додао да се ми опремамо не само новим средствима, него и најсавременијим средствима, а сва средства се производе у складу с потребама Војске Србије и баш онако како крајњи корисник - Војска Србије одређује и одлучује да она буду.У веома кратком временском периоду изаћи ћемо пред грађане Србије и с новим НОРАМА и “МИЛОШИМА” и “ЛАЗАРИМА” који ће ојачати борбену моћ наше војске, а самим тим омогућити и обезбедити да Србија буде слободна, самостална земља, која одлучује сама о себи.

У томе нас неће пореметити никакви бесмислени протести, у томе нас неће зауставити хулигани који пале Скупштину, нити нико ко мисли да треба да одлучује о Србији, а не да Србија одлучује о самој себи  - поручио је министар Вулин.  

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ministarstvo odbrane

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.463.068 посета
Тренутно на сајту: 297 посетилац(a)